Husk et bur til dit marsvin

Ingen kaniner uden kaninbur (foto petworld.dk)

Et gnaverbur er vigtigt for velværen (foto: petworld.dk)

Uanset hvilket dyr du skal have, er der altid masser af tilbehør du skal anskaffe. Ved hunde er det blandt andet halsbånd og snore, ved fisk er det akvarium og ved gnavere er det buret. Et marsvin er et lille, buttet pelsdyr uden hale. Der findes flere slags, men den mest almindelige er den glathåret. Et marsvin er en gnaver, men også et pseudodrøvtugger. Det betyder den spiser en del af sin egen afføring, der nemlig indeholder vigtige B-vitaminer, som dannes i marsvinets blindtarm. Den har en levetid på 4 – 6 år, mens nogen bliver helt op til 10 år gamle.

 

Sådan har du et marsvin

På grund af deres rodløse tænder er det vigtigt at marsvin får noget groft foder. Det vil sige hø samt et fuldfoder, hvor de ikke kan sortere de sunde fra. Det bør serveres i en flad tung skål, der ikke, når de stiller sig op ad den.  Det er derudover en god idé at give den noget grønt – om sommeren kan det være græs, mælkebøtter. Om vinteren kan det være gulerødder, salat og andet frugt og grønt.

Buret til dit marsvin

Marsvin bor i bur enten ude eller inde. Det vigtigste er, at den ikke står i træk – marsvin tåler dog lave temperaturer bedre end de høje. De kan nemlig få stress af varme temperaturer over 28 grader. Buret er dit marsvins bolig, og det er derfor vigtigt at buret har den rette størrelse og at det indrettes optimalt i forhold til den gnaver du har.  Du skal derudover også huske på at buret skal fungere som både spiseplads, legeplads, toilet og soveplads. Buret bør være 40 x 70 centimeter til 1-2 dyr og 50 x 100 til 3 – 4. Alle gnavere er forskellige og har forskellige behov. De fleste bure har plastdele, for dit dyrs sikkerhed. Når du indretter buret, er det vigtigt at du sørger for at bygge skjul. Det kan gøres med masser af hø og usprøjtede grene. Derudover kan du få masser af tilbehør, som kommer dyret til gode.

Se udvalget af bure til marsvin her

 

Find mere herinde:

Royal Canin – Kvalitetsfoder til rimelige penge

Løbegård til kanin giver frihed

Dette indlæg blev udgivet i Bur, Foder, Kanin, Marsvin, Pels, Sundhed, Tilbehør og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *