Lopper hund – Hvad gør jeg?

Lopper skal bekæmpes så hurtigt som muligt (foto petworld.dk)

Kom af med lopperne (foto: billigdyrehandel.dk)

Det er aldrig sjovt at have lopper – bare spørg din hund! Men når den først er gået i gang med at klø, ved du, at skaden sket. Det er dog meget svært at undgå problemet med lopper som hundeejer. Stort set alle livsglade hunde er vilde med en dejlig gåtur i skoven eller på engen uanset hvilken tid på året det er. Risikoen for at din hund får lopper er dog størst når du går tur en dejlig lun forårsdag eller en blæsende efterårsdag. Her er lopperne mest aktive, selvom de kan være meget svære at få øje på. Der er dog flere forskellige måder en hund kan blive smittet med lopper. Hvis den kan lide at færdes med andre hunde eller katte for den sags skyld, kan smitten blive overført ved kontakt med disse. Du kan også opdage at lopperne kan sidde i dit tøj. Faktisk skal der ikke mere til end at sidde i en overfyldt bus, så let er det at føre smitten rundt. I så fald skal der ikke meget til før de har spredt sig i hele hjemmet, sofaen, sengen, tæpper og i bilen. Så det er ikke kun synd for hunden med dens evindelige kløen, men også for dig, og i det lange løb – for de mennesker du omgiver dig med i hverdagen. Det forringer hundens livskvalitet hvis det ikke behandles, og som menneske er det også langt fra sjovt at gå rundt og klø over det hele. Kort sagt forværrer det hverdagen.

Få fjernet lopperne helt

Heldigvis er der flere ting man kan gøre når der først er konstateret et loppeproblem. Det er især vigtigt at sprøjte alle de ting, hunden har været i kontakt med. Lopper lægger nemlig æg i hundens pels, som bliver transporteret rundt omkring, der hvor hunden færdes. Der findes også et hav af forskellige loppemidler, og så er det bare om at prøve sig frem.

Læs mere om, hvordan du bekæmper lopper her! 

Se flere loppemidler her:

Effektivt loppemiddel fra Advantage bekæmper lopper

Loppekur til katte – lad ikke din kat være generet af lopper

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Hunde, Lopper, Pels, Renhed, Sundhed, Tilbehør, Velvære og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *