Undgå hund tynd mave med denne kost

Godt, sundt hundefoder (foto petworld.dk)

Godt, sundt hundefoder (foto petworld.dk)

Langt de fleste hundeejere har efterhånden opfattet, at der er nogle bestemte ting, som hunde bare ikke kan tåle. Chokolade er det mest oplagte eksempel på en ting, der giver en hund tynd mave, men der er mange andre ting, som bestemt heller ikke er en god idé at fodre sin vovse med, hvis man vil undgå, at den får tynd mave. I denne artikel får du et par gode råd til, hvordan du skal sammensætte indholdet i madskålen, så der er minimal risiko for, at kosten giver din hund tynd mave.

 

En stabil kost giver ikke din hund tynd mave

 

Det bedste råd, man kan give overhovedet til hundeejere er, at uro i kosten skaber uro i maven på hunden. Dette betyder flere ting for den daglige fodring. Først og fremmest er det vigtigt, at man ikke skifter foder for ofte, da dette er en ting, der virkelig kan give en hund tynd mave og bare generelt kan gøre dens liv for uforudsigeligt. Skal man alligevel skifte fra et foder til et andet, er det vigtigt, at man gør det gradvist. Start med at udskifte en femtedel af madskålens indhold og lige så langsomt kan man begynde at øge mængden af den nye slags foder gradvist.

 

Madrester kan give din hund tynd mave

 

En anden ting, der kan give ens hund tynd mave, er for store mængder rester fra aftensmåltidet. Selvom hunden ganske vist ikke har noget imod at sætte tænderne i familiens levninger, er det ikke ensbetydende med, at det er sundt for den. Hunde kan sagtens spise rester af kogte kartofler eller ris med lidt kylling eller lignende, men maden skal ikke være for speciel, hvis man vil give hunden resterne. Mad med chili eller højt fedtindhold er en sikker måde at give sin hund tynd mave på, og det vil man jo helst undgå som hundeejer.

 

Læs mere om hund tynd mave på petworld-vet.dk

 

klik videre herind:

Hundehus – til dig, der vil give din hund et udendørsliv

Få et bedre hundehjem med et godt hundedækken

Dette indlæg blev udgivet i Allergi, Hunde, Sundhed og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *